Groene School

Wij genieten van groen! Onze school heeft een unieke ligging en een ruime speelweide. De speelplaats is een echte troef!  We zijn een groene oase in de stad. In de zomer zorgen onze prachtige schaduwrijke bomen ervoor dat we de brandende zon kunnen vermijden. In de herfst kunnen onze kinderen heerlijk spelen met de afgevallen bladeren.

Op onze speelplaats kan je naar believen rennen, fietsen, voetballen of stoeien. Door de uitgestrekte zandweide maken kinderen heel wat minder ruzie en lopen ze minder schaafwonden of gescheurde kledij op.  Ravotten is een term die op onze school nog werkelijkheid wordt.  Als de kinderen vallen, helpen ze elkaar weer recht en spelen fijn verder. Het zand dat de kinderen mee naar huis nemen, is bovendien helemaal gratis! De Bunt is nog één van de weinige scholen waar echt voldoende ruimte is voor ieder kind.

Naast zorgen voor elkaar, leren onze leerlingen ook zorg dragen voor dieren. De kleuters zorgen dagelijks voor de kippen. In het 3de leerjaar zorgen de kinderen voor twee Degoe’s en hier en daar zwemt een klasvis je tegemoet. De zesde klassers brengen maar al te graag tijd door met hun 2 schattige konijnen ‘White’ en ‘Snowy’.

Klasgroepen helpen mee om onze schoolomgeving netjes en proper te houden.  Elke klasgroep geeft hier beurtelings een week éxtra aandacht aan.  Daarenboven zorgt elke klasgroep dat het eigen klaslokaal ordelijk is en dat iedereen op de juiste manier sorteert en recycleert. We brengen elk kind hierdoor bij dat ‘milieubewust door het leven gaan’ bijzonder belangrijk is.